joi, 16 septembrie 2010

in vacanta

niciodata n-am avut o vacanta asa bramburita. fara nici o organizare, aproape totul a fost haotic.
zilnic aveam asa, o idee vaga despre urmatoarea destinatie.
nici macar harti nu am (mai) avut. harta Romaniei am uitat-o la prima oprire, Lacu Rosu.
pt. Budapesta am fost aiurita si am luat numai harta centrului.
enfin ... pe zile:
ziua 1 - hotariti sa ajungem pina la Arieseni. facem pauze lungi, alegem drumul cel mai prost, ajungem seara, dupa vreo 12 ore. nu facusem rezervare, evident. si a fost o idee foarte buna pentru ca am gasit o supercasuta numai pentru noi3.
ziua 2 - pestera Ursilor, superba! la finalul vizitei, s-a stins lumina dintr-o defectiune - prilej pentru Matei sa faca show cu laserul pe tavan :)
si niste placinte calde, facute de femeile din sat - miam!
apoi Cetatile Ponorului. iar frumos de tot! insa drumul pina acolo in-fi-o-ra-tor! daca ar mai fi o data, n-am mai merge. zau daca n-am zis ca ne intoarcem cu masina in sacosa.
ziua 3 - ne echipam pentru ghetarul Scarisoara. cind sa iesim pe poarta vine un miros ciudat de la motor si un senzor pare dat peste cap. drept pentru care facem dreapta in loc de stinga si o luam spre Oradea. eu si Matei raminem in bocanci si hanorace groase la strandul Felix, Ovi merge la service. mi-am cumparat un costum de baie de la poarta, Matei a zis: "uau, mami, esti tare". si ne-am balacit, si ne-am balacit ... pina s-a inchis strandul.
ziua 4 - am pornit spre ... Hajduszoboszlo.
am ajuns pe la 2 si ne-am bagat direct in aqua palace - baie, distractie, jacuzii, cascade ... pina la 7 seara. ne-a cam iesit pe nas pentru ca nu aveam cazare si ne-a costat nervi si neuroni sa gasim ceva rezonabil.
zilele 5, 6 - aqua palace, balaceala, riul, masaj cu apa termala, relaxare - fain rau de tot.
ziua 7 - Budapesta fara harta - drept pentru care am vizitat vreo 2 ore periferia, pe motiv ca nu stiu cum faceam, dar in fiecare intersectie alegeam calea de iesit din oras, in loc de aia de intrat. intr-un final reusim, facem si un tur prin centru, parlamentul, podul cu lanturi, cetatea si bastionul pescarilor. si, desigur, cireasa de pe tort, de fapt motivul pentru care am mers la Budapesta: Muzeul Trenurilor! Matei n-a stiut nimic, ne-a fost teama ca, daca nu reusim, dezamagirea va fi prea mare. zeci de trenuri adevarate!, depouri, drezine, ateliere, masini de epoca, macaze. toate bune de examinat, pipait, incercate. si o nunta organizata in depou :) bestiala.
dupa ce ne-am plicitisit de trenuri am incalecat pe autostrada si am luat drumul spre Arieseni. unde gazda, aceeasi, ne-a asteptat la ora 2 noaptea cu poarta deschisa si facul facut. cald si bine - ca pisoii la caldura. si un lego la final :))
ziua 8 - am plecat (din nou) spre ghetarul Scarisoara. am renuntat iar pentru ca Matei a zis clar ca el n-are chef de mers 14 km (7 dus, 7 intors) pe jos. asa ca ne-am "multumit" cu Groapa Ruginoasa. diferita, faina tare si traseul spre ea la fel. printre pietre, pe cursul riului, numai bun de aventuros :)
dupa amiaza - directia Iasi, cu escala (prea mare) in Cluj. si-am incalecat pe-o sa, si-am ajuns acasa (la 6 dimineata) sanatosi.